perjantai 13. helmikuuta 2015

Keskustalaisten tyhmyyttä

Kaupunginhallituksen kokous 9.2.2015 ym.

Keskustalaisilla alkaa olla hätä käsissä. Maanantaina 9.2.2015 keskustapuolue esitti valtuutettu Ilkka Revolle 1000 euron sakkoa valituksen tekemisestä kaupunginjohtajavalinnan johdosta. Heikki Halla-aho toimi hallituksen kokouksen puheenjohtajana. Siellä oli keskustalaiset käyneet kuumina. Vasemmiston Viljo Saukko ja SDP:n Jouni Ryyti yhdessä perussuomalaisten edustajan Tarmo Nätin kanssa joutuivat ojentamaan ja ohjaamaan keskustalaisia heidän esityksensä johdosta! Keskustalaiset pitivät ryhmäkokouksen ja joutuivat toteamaan jälleen oman tyhmyytensä ja ylimielisyytensä, sekä vetämään uhkailuehdotuksensa pois.
Mistä tällainen toiminta kertoo? Se kertoo siitä, että keskustapuolueen vallankäyttäjät ovat niin tottuneet yksinvaltiuteensa, että heillä on todellakin todellisuuden- ja oikeudentaju hämärtynyt. Kaupunginhallituksella ei ole oikeutta eikä valtuuksia sakkojen langettamiseen yhdellekään valtuutetulle, joka toimii lain suomien valtuuksien sekä sääntöjen puitteissa. Tällainen lain suoma valitusoikeus on nimenomaan sen takia, että myös heikompiosaisten ja vähemmistöjen oikeuksilla on edes jonkinlainen turva diktatuuria vastaan.
Kaupunginvaltuutettuna en ole tehnyt yhtään turhaa valitusta, enkä varsinkaan kiusantekomielessä. Sen pystyvät kaikki objektiivisesti asioita tarkastelevat toteamaan. Yhdessä perussuomalaisten kanssa olemme pyrkineet järkevään politiikan tekoon Haapaveden erittäin huonossa taloustilanteessa. Perussuomalaiset ovat tehneet kaksi valitusta kahden vuoden aikana. Toinen koski järjetöntä rahan tuhlausta jäähallihankkeen suhteen ja toinen (hallintokantelu) koskee haapavetisten peruskoululaisten oikeutta laadukkaaseen perusopetukseen. Jäähalliasiassa keskustapuolue teki suurta hallaa Haapaveden kaupungin taloudelle vuosikymmeniksi eteen päin. Käyttökulut räjähtävät käsiin moninkertaisina aiempaan tilanteeseen verrattuna. Peruskoululaisten oikeudesta laadukkaaseen opetukseen keskusta puolestaan ei ole tehnyt elettäkään korjatakseen lapsia koskevat räikeät epäkohdat. Tosin Antti Rantakangas antoi kolumnissaan haapavesi-lehdessä 18.12.2014 ymmärtää, miten tärkeää maakunnissa on laadukas perusopetus. Missä viipyvät Antin, eli valtuuston puheenjohtajan, teot korulausepuheiden sijaan? Me Perussuomalaiset seisomme sanojemme takana.
Kaupunginjohtajan valintaprosessista tein (Ilkka Repo) valituksen hallinto-oikeuteen yksin. Katson, että kaikki toiminta valintaprosessissa loukkasi muiden, kuin valituksi tulleen, perusoikeutta tulla tasa-arvoisesti kohdelluksi valintaprosessissa. Valitus on luettavissa näillä blogisivuillani.
Se on keskustalaistenkin päättäjien hyvä ymmärtää, että vaikka kuinka onkin valtapuolue ja omaa enemmistön päätöksenteossa, tulee päätösten olla oikeudenmukaisia ja ennen kaikkea niiden tulee olla hyvin ja läpinäkyvästi valmisteltuja ja esiteltyjä päätöksentekijöille ja kuntalaisille.

Keskustapuoluetta selvästi harmittaa, kun joutuivat toteamaan, että eivät olleet lainkaan perillä tosiasioista Pyhäjoen ydinvoimalahankkeeseen pyrkiessään. Hallituksessa keskusta näytti  yksimielisen halunsa lähteä rahoittamaan tätä Haapaveden kannalta järjetöntä hanketta ilman, että olisivat ottaneet asioista selvää ja perehtyneet sopimuksen sisältöihin ja riskitekijöihin. Tämän keskusta joutuikin myöntämään meille muiden puolueiden ryhmänjohtajille 15 minuuttia ennen päättävää valtuuston kokousta, pidettyään sitä ennen ryhmäkokouksen. Ydinvoimalahankkeeseen osallistumisesta olisi koitunut Haapavedelle ja haapavetisille suuri sijoitusten menetys ja vuosikymmeniä kestävä, irtipääsemätön tappiokierre. Tällaisen tyhmyyden myöntämään joutuminen ottaa varmasti keskustalaisille koville, ja johtaa henkilövainoihin, kuten hallituksen kokouksessa 9.2.2015 saimme todeta.
Perussuomalaiset ovat osoittaneet suoraselkäisyytensä ja avarakatseisuutensa valtuustotyöskentelyssä. Tulemme jatkossakin toimimaan siten, että pidämme Haapaveden kestävän kehityksen ja järkevän taloudenpidon puolta siitä huolimatta, että useimmiten joudumme tyytymään keskustan poliittisten irtopisteiden keräilyyn perustuviin järjettömiin päätöksiin. Jos päätökset ovat sellaisia, että niillä haetaan kaupunkilaisten yhteistä etua sen sijaan, että niillä tavoiteltaisiin ääniä eturyhmiltä seuraaviin vaaleihin (esim. Keskustan jäähallihanke), toimimme mielellämme hyvässä yhteisymmärryksessä keskustapuolueen kanssa. Omanedun tai puolueen etujen ajamista verorahoilla emme tule hyväksymään. Haapavesi tarvitsee rehellisiä ja kaikkien kuntalaisten yhteisiä intressejä ajavia päättäjiä. Sellaisia ovat Perussuomalaiset.

Haapavedellä 11.2.2015
kaupunginvaltuutettu (PS)
Ilkka Repo