keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Rantakangas Antti on populisti ja tyhjänpuhuja



Kyllä on kansanedustaja Antti Rantakankaalla häpyä puhua täyttä paskaa lehdessä. Tekee itsestään viisasta syyttämällä muita omista töppäilyistään päättäjänä Haapaveden kaupungissa. Rantakankaan valtuustokausilta on perua Haapaveden kurja taloustilanne. Tämää pässinpää kun ei osannut muuta kuin syytää miljoonia toisensa perään ei-tuottaviin hankkeisiin; kulttuuriin, urheiluun ja turhuudentorin kaltaisiin ei-välttämättömiin hankkeisiin. Rantakangas oli syypäänä kaupungin ryvettymiseen jka velkaantumiseen yli äyräiden. Kaksi vuotta ehdin istua valtuustossa tämän epaton valtuuston puheenjohtajakaudella. Järkyttävää kuunneltavaa oli tämän populistipellen teot ja puheet. Kerta toisensa jälkeen vakuutteli, että kaupungin rahatilanne ei ole huono ja haki vertauksilleen pohjaa naapurikuntien "vielä huonommasta" velkatilanteesta. Tältä Rantakankaan ajalta minulla on käytössä nimimerkki "suossa ollaan." Rantakangas teki kaupungille velkaa hankkeilla itsellen ääniä kerätäkseen populistisilla teoilla eduskuntavaaleja varten. Kaupunmki oli jo enemmän kuin korviaan myöten veloissa ja siksi Rantakangas lähti kälppimään häntä koipien välissä kesken valtuustokauden, että ei joudu vastaamaan saavutuksistaan.
Nyt tämä pelle osoittelee lehdessä sormellaan muita päättäjiä, vaikka on itse pääpukari Haapaveden hukuttanmisessa. Kerta kaikkiaan oksettava äijä! Rantakangas on tunnettu toheloinnistaan jo aiemmilta ajoiltaankin. Kärsämäellä oli pankinjohtajana kaataa paikallisen osuuspankin järjettömien hankkeiden luotottamisella. Ranuajärven pienoissukellusveneprojektin rahoittaminen taisi olla naurettavin projekti. Rantakangas ei taida tänä päivänäkään olla toivottu vieras Kärsämäen kunnassa tekojensa jälkeen. Onneksi oli isällään metsiä, niin pääsi pälkähästä.
Rantakangas huutelee kepulaisten jargonia valituskulttuurista. Olisipa mukava nähdä lista valituksista, joita esim. me perussuomalaiset teimme edellisellä valtuustokaudella. Yksi ainoa kunnallisvalitus 4 vuoden aikana koskien jäähallihanketta. Ja tänä päivänä kaikki sen myöntävät, että virheinmvestointi oli, koska kaupungilla ei olisi ollut siihen varaa siinä taloustilanteessa.
Tällä valtuustokaudella valituksemme koskevat pääosin päätöksentekoa, jossa on menetelty laittomalla tavalla ja jätetty pienpuolueiden ja jopa keskustankin valtuutetut vaille tiedonsaantia, joka heille kuuluu luottamusasemansa johdosta. Kanteluita, valituksia ja tutkintapyyntöjä on jouduttu tekemään, jotta saataisiin Haapaveden kepulaiset päättäjät ja kaupunginjohtaja nouattamaan lakeja ja säädöksiä niin päätöksenteossa kuin asioiden valmisteluissakin. Kunnallisvalitus taloudenvakauttamispaketin suhteen oli oikea teko. Jo lähtökohdiltaan asiaa lähtivät viemään väärällä tavalla suljettujen ovien takana jättäen jopa valtuutetut ja hallituksen jäsenet suurimmaksi osaksi pimentoon valmistelusta. Ei tällaista voi eikä saa sallia. Laittomien kokousten pitäminen hallituksessa jatkui 8 vuotta. Kaupunginjohtaja ja hallitus eivät suostuneet vaatimuksistani huolimatta korjaamaan tilannetta ennen kuin teimme kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle. Keskustalle tällainen hälläväliä toiminta laittomuudenkin puolella on haapavetinen tapa ja perinne, mutta meille perussuomalaisille se ei käy.
Kun taloustilanne on heikko, tulee keskittyä lakisääteisten palveluidsen hoitamiseen ja huolehtimiseen siitä, että ihmisten perustarpeet tulee täytettyä. Niistä ei ole vara tinkiä. Rantakangas kepuleineen elivät kuitenkin kuin siat pellossa välittämättä pätkääkään ihmisten hyvinvoinnista perustarpeiden osalta. Hyväosaisia varten investointeja toinen toisensa perään ja samalla peruspalveluita ajetaan alas. Ei järjen hiventäkään! Miten alueen ihmiset menevät lankaan kerta toisensa jälkeen ja äänestävät Rantakankaan kaltaisen tyhjäntoimittajan ja populistipellen eduskuntaan?? Eikä keskustan typeryys ole vieläkään loppunut, päinvastoin. Uuden koulun rakentaminen on karannut käsistä alusta alkaen. Vanhan korjaamista ei edes selvitetty vaan lähdettiin hurjalla budjetilla suunnittelemaan kokonaan uutta koulua. Mistä miljoonat? No, lakkautetaan sivukylien koulut, myydään Paakkilanhovi ym. yksityistetään Ahjola, lakkautetaan vuodeosasto jne. Järjetöntä. Miten keskustapuolueeseen pesiytyykin vaion umpitorveloita päättäjiä? Muutama typerä nokkamiehinä ja lammaslauma siunaamassa näiden aivottomien ajatuksia. Vastuullisuus on kaukana, mutta mitä siitä kun maksajina typeryyksille on veronmaksajat.
Nyt alkaa sellainen rumba, missä järjettömyys kukoistaa ja järjen valo yritetään polkea maan rakoon. Kuntavaalit ovat tulossa vajaan kahden vuoden kuluttua. Nyt on on kuntalaisilla oikeasti valinnan paikka. Äänestämällä keskustaa lakkautetaan kaikki sivukylien koulut, vuodeosasto lakkautetaan, Ahjola yksityistetään ja tilalle toista sataa tuulimyllyä jauhamaan ympäri Haapavettä. Keskittämällä äänet perussuomalaisille, taistelemme kyläkoulujen, vuodeosaston, päiväkotien ja vanhusten hoivapalveluiden puolesta. Emme hyväksy myöskään tuulivoimaloiden rakentamista. Biopolttoöljylaitoksen kaltaiset hankkeet ovat hyviä ja hyvältä näyttäisi, että se saataisiin Haapavedelle. Hiilikuitulaitoksen saantikin on vielä mahdollinen. Nyt on muutoksen aika. Teistä kuntalaisista riippuu, mihin suuntaan asiat priorisoidaan lopullisesti seuraavien vaalien jälkeen. Ei ole kuin yksi muutosvaihtoehto ja se on perussuomalaiset.
Ilkka Repo
Perussuomalaiset
kaupunginvaltuutettu