sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Kuntavaalit 18.4.2021

Vaalit lähestyvät

Kuntavaaleihin on nyt enää vajaa vuosi aikaa. Ilmoitan jo tässä vaiheessa, että olen asettumassa ehdolle. Palautetta olen saanut kahdesta kaudesta puoleen jos toiseenkin; kukapa ei olisi. Parasta aikaa käyn debattia facebookissa toiminnastani politiikassa. Ja sillä näkemyksellä, että ei soisi minun jatkavan. En aio sen enempää alkaa tekojani tai sanomisiani puolustelemaan tai selittelemään. Koko valtuutetun urani on ollut niin julkista kuin vain voi olla. Otan voimakkaasti asioihin kantaa, perehdyn asioihin, otan selvää. Taistelen oikeudenmukaisuuden, rehellisyyden ja heikompiosaisten puolesta. En ole tyytynyt vain puhumaan ja tekemään eriäviä mielipiteitä, vaan olen vienyt asioita eteenpäin asioiden niin vaatiessa. Moni asia on tutkittavana ja keskeneräisenä eri instansseissa.
Nyt kun vaalivuosi on menossa, haluan teidän kuntalaisten alkavan pohtimaan menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Jos olet tyytyväinen nykytilaan ja menneisyyden päätöksiin, toimi niin kuin olet toiminut tähänkin asti. Äänestä tuttua ja turvallista. Mikään ei muutu. Jos koet, että asiat eivät mene oikealla tavalla, niin muutosta saa vain muutosta hakemalla. Sinun pitää muuttaa toimintaasi äänestäjänä ja miettiä asioita toisin. Sinä voit myös tehdä vaalityötä sen ajatusmaailman eteen, josta itse pidät. Kannusta kavereitasi ja lähipiiriäsi äänestämään. Muista kuitenkin äänestäessäsi, että äänesi eivät mene ensisijaisesti henkilölle vaan puolueelle. Pulue kerää kaikki äänet yhteen pottiin ja sieltä ne jaetaan puolueen sisällä sen mukaan, miten puolueessa äänet jakaantuvat. Tämän takia sinunkaan ehdokkassi ei pääse välttämättä läpi ja äänesi menee kenties sellaiselle, jota et missään nimessä haluaisi päättäjän paikalle.
Muistutan teitä myös malla kohdallani. Niin paljon saan negatiivista palautetta ihmisiltä ja heidän mielestään varmasti aiheesta. Toimintatapani kun ovat suorapuheiset ja suoraviivaiset. En käytä siloteltua politiikan kieltä, jossa selitellään ja kierrellään lupaamatta tai sanomatta lopulta mitään. Sanon asiat niin kuin ne ovat ja suorapuheisesti. Ja sehän sattuu. Mkiksi pitäisi mielistellä ja olla kohtelias sellaisia kohtaan, jotka ovat politiikassaan ja virkatehtävissään itsekkäitä, häikäilemättömiä, omaa etuaan ajavia ja vielä kuntalaisille valehtelevia? Muunneltu totuus, sanomatta jättäminen, asiiden pimittäminen, pienessä piirissä toimiminen.... ja vaikka mitä muuta. Jopa lakien rikkominen kelpaa, kun jonkun etu sitä vaatii. Tätäkö pitäisi kunnioittaa ja kohdella hienovaraisesti?
Avoimuus ja rehelisyys on kadonnut politiikasta, jos sitä on koskaan ollutkaan. Aina löytyy kieroilijoita. Pahinta on se, että ei uskalla nousta vääryyttä vastaan. Pahuus on lyötävissä ja aseet sitä vastaan ovat olemassa, jos rohkenee niitä käyttää.

Muistakaa, että minua ei ole pakko äänestää. Anna äänesi hänelle, jonka koet palvelevan kuntaa ja sinua parhaiten, mutta muista, että äänesi menee ensin puolueelle, ei ehdokkaallesi. Tiedän, että minulla on lukuisten vastustajien rinnalla myös puolustajia ja tukijoita. Riittääkö tukijat, se nähdään vuoden kuluttua. Toimintatapojani en kuitenkaan muuta niin kauan kuin nykyisellä keskustalla on määräenemmistö valtuustossa ja kuntalaiset minut valtuuttavat asioita hoitamaan. Keskustan ylivalta on meidät tähän tilanteeseen saattanut ja ilman suurta muutosta tilanne ei tule muuttumaan vaan pahenee entisestään.

Ilkka Repo, Perussuomalaiset, kaupunginvaltuutettu