tiistai 12. marraskuuta 2019

Milloin loppuu Haapavedellä virkamkiesten ja kepun itsevaltius ja tietoinen lainrikkominen ylimielisyyden nimissä?

Haapavedellä kepu ja virkamiesjohto viis veisaavat kuntalaisista. Vuodesta toiseen uskolliset keskustan jäsenyyteen syntymästä saakka kasvatetut ovat siunanneet pienen valtaeliitin toimia. Keskustalaisuus on ollut kuin kiihkomileinen uskonto. Ja monelle se on sitä edelleen. Tämä kiihkomielisyys on taannut pienelle kepu- ja virkamieseliitille kaikki mahdollisuudet toimia ja suhmuroida oman etunsa nimissä mielin määrin.
7 vuotta sitten aloitin kaupunginvaltuutettuna keskustapuolueen riveissä. Puolessa vuodessa näin puolueen toiminnan mädännäisyyden ja erosin ja liityin perussuomalaisiin. Keskustapuolue on jotain sellaista, johon en toivo kenenkään rehellisen ja oikeamielisen sekaantuvan tieten tahtoen. Kun kepun lonkeroihin heittäytyy, huomaa sen mädännäisyyden vasta, kun on liian myöhäistä. Uudet tulokkaat alistetaan ja vaiennetaan valtaeliitin käskyvaltaan. Tee niin kuin käsketään, tai koet ja tunnet seuraukset. Hän, joka ei tätä usko, kysykööt joltakin yhden kauden valtuutetulta, jolla on rehellinen ja hyvä sydän. Pitkäaikaiset valtuutetut nauttivat vallanhimosta ja siitä, mitä puolueuskollisuus antaa kuuliaisille ja nöyrille puolueen lampaille. Paljon "hyvää."
Päivääkään en ole katunut keskustasta lähtemistä. Minusta ei ole jäseneksi tällaiseen sairaaseen piilokorruptoituneeseen hyvävelijärjestöön, missä aitous ja rehellisyys ovat syntiä ja kuuliaisuus ja silmien ummistaminen katsotaan hyveeksi.
Tuulivoiman kohdalla saimme kokea karvaasti, miten puolueen pieni valtaeliitti kusee omiaan ja kuntalaisia silmiin! Kepu hyväksyi 3:nnen vaihemaakuntakaavan joulukuussa 2016. Keväällä 2017 kepu oli jo hylkäämässä oman päätöksensä. Seurasi monivivahteinen farssi, joka päättyi demokratian kannalta farssiksi.
Uusi hallitus aloitti toimintansa. Kepu oli hylkäämässä 3:nnen vaihemaakuntakaavan, ja perussuomalaiset ja kokoosmulainen kannattivat asiaa. Asia oli menossa jo päätökseen ja äänestykseen, kun kaupunginjohtaja Antti-Jussi Vahteala ilmoitti, että hän ei hyväksy asiaa. Hän käski perussuomalaisten ja vasemmiston edustajat salista aulaan ja ilmoitti pitävänsä keskustalle vakavan puhuttelun. Kokoomuksen Valkovirta jäi kepulaisena paikalle, vaikka häntä ei pyydetty. Niin hän on tehnyt koko valtuustokauden ajan. Kokoomuksen mandaatilla, mutta täysin kepulaisten vietävissä. Asia oli hallituksessa jo menossa äänestykseen ja keskusta, perussuomalaiset ja kokkari olisivat voittaneet asian 8-2 vasemmiston kannattaessa tuulivoimapuistojen hyväksymistä maakuntakaavaan. Kaupunginjohtaja ei saisi vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. Mitä tämä edellä kuvattu oli, jos ei poliittista vaikuttamista. Vahteala röykytti kepukokkarit suljettujen ovien takana ja hänen ulos ajamat perussuomalaiset ja vasemmisto eivät koskaan tule tietämään Vahtealan painostusta kepukokkareita kohtaan.
Suljettujen ovien takana sopivat, että kuullaan vielä päätöksen tueksi kuntalaisia. Sovittiin, että järjestetään kuulemistilaisuus Mieluskylälle, koska sen alueen asukkaita silloinen Riskalan tuulivoimapuistohanke koski läheisimmin. Vahteala kusi kuntalaisia tällöin jo silmään. Vahteala järjestikin tilaisuuden kaupungintalolle ilmeisesti toivoen, että kirkonkylältä tulisi väkeä puolustamaan tuulivoimapuistoja. V...un sähläri! Kaupungintalon sali täyttyi kuntalaisista. Tilaisuuden aikana ehdotin kädennostoäänestystä vaihenmaakuntakaavan puolesta tai vastaan tuuloivoimalapuistojen osalta. Yrittivät estää, mutta teetätin äänestyksen. Lähes sata prosenttia vastusti tuulivoimalapuistoa. Tai voisi sanoa, että sata prosenttia, koska kannatusta ei kukaan osoittanut hankkeelle!
Mitä teki Vahteala ja kepu? Neljässä päivässä alueelta keräsivät paikalliset adressin, josa 560 vastusti hanketta ja vain noin 10 kannatti. Tämä kuulemistilaisuuden lisäksi. Kaikkien aiempien tapahtumien valossa olisi tuulivoimapuistojen hyväksyminen maakuntakaavaan pitänyt hylätä. Ja paskan marjat. Vahteala ja kepu vasemmiston tuella haistattivat haisevan paskan kuntalaisten mielipiteille! Nyt saamme pelätä jopa 130 kolmesaataametrisen tuulivoimapropellin nousemisen kauniiseen kaupunkiimme! Tätä on demokratia Haapavedellä? Keput ja kokkari ja tässä tapauksessa myös vasemmisto haistattivat demokratialle pitkät paskat. Miten Vahteala lähti poliittiseen ohjaaamiseen kaupunginjohtajana? Kaupunginjohtajan pitäisi olla kaikkien kaupunginjohtaja puoluekannasta riippumatta. Vahteala osoitti olevansa täysi kepu ja vielä kepua ohjaava kaupunginjohtaja.
Nyt olette saaneet lukea Vahtealan asennoitumisesta lakien noudattamiseen päätöksenteossa. Useita kertoja kerroin hallituksessa, että salaisia kokouksia ei saa olla päätöksenteossa. Vahteala ja hallituksen puheenjohtaja Kolemainen ja koko hallitus vähät välittivät. Vasta kun ilmoitimme asiasta eduskunnan oikeusasiamiehelle, niin muuttivat toimintatapojansa. Nämä sankarit, kun ovat tottuneet olemaan vähät välittämättä päätösten oikeudellisuuksista vaan olivat tottuneet jyräämään ylivoimalla. Nyt on kuset ja paskat housuissa, kun jäivät kiinni. Käypäläinen vs. kaupunginjohtaja Marjukka Manninen mielestäni vähättelee tekoa päivän lehdessä. Tämä käypäläinen vs. kaupunginjohtaja ei nauti suurta luottamusta kuntalaisten silmissä. Päinvastoin. Vahteala toi hänet kieroudella sijaisekseen ja sekin miinukseksi Vahtealalle, jos meinaa vielä palata Haapavedelle kaupunginjohtajaksi. Manninen on osoittautunut itsekkääksi ja kylmäksi saneeraajaksi, joka vähät välittää kuntalaisista. Muistetaan kuitenkin, että tämä rouva on täällä vain Vahtealan kieroden saattelemana lyhytaikaisena sijaisena ja kohta pääsemme hänestä eroon. Me emme tarvitse tällaista sanelemaan meille, miten asiamme hoidamme. 9 kuukautta torpataan tämä tyranni ja pidetään huoli, että vastaavaa ei pääse enää tapahtumaan.
Meillä on suuri huoli siitä, että säilytämme viimeiset sivukyliemme koulut ja vuodeosaston. Tulemme pitämään tiukasti kiinni siitä, että ne myös säilyvät. Manninen ei tule saamaan jatkopestiä, vaikka Vahteala luikkisikin muualle (toivottavasti!). Tätä itsekästä ihmistä emme katsele sen pidempään kuin on pakko. Ja tulemme torppaamaan kaikki hänen pyrkimyksensä tukehduttaa Haapavesi. Manninen ei saa Haapavedeltä sulkaa hattuunsa vahvana muutosjohtajana. Haapavetiset taistelevat muukalaista vastaan ja tulemme näyttämään ne kuuluisat "närhen munat!"

Ilkka Repo
kaupunginvaltuutettu
Perussuomalaiset