tiistai 18. helmikuuta 2020

Dynamiittia Haapavedellä!


Haapavedellä tapahtuu suuria!

Keskustapuolue on pitänyt Haapavettä pihdeissään vuosikymmeniä Tätä on edesauttanut ikiaikainen synnyinusko keskustalaisuuteen, joka on opetettu jo imetysiästä lähtien. Aivopesu on alkanut jo syntymästä saakka ja puolueaatteesta on syntynyt rinnakkaisuskonto aidon uskon Jumalaan rinnalle. Lapsesta saakka on opeteetu, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kuulua keskustaan. Ja näin ovat vallanpitäjät onnistuneet pitämään päätöksenteon pienessä piirissä.

Haapavesi on ollut murroksessa jo muutamia vuosia. Ahti Pekkala piti Haapaveden keskustalaiset tiukassa pihsissään kuolemaansa saakka. Ei ollut vaihtoehtoja. Ahdin sana oli laki.

Ahti oli viisas ja järkevä mies. Ahdin aktiivisen politiikan aikana ei olisi nykymeno toteutunut. Mutta Haapavedellä oli toinen pyrkyri; Antti Rantakangas. Rantakangas oli oikeasti mitään aikaan saamaton itseään ajatteleva pyrkyri. Hän hallitsi populismin ja käytti Haapaveden kaupounkia ja sen varoja sumeilematta hyväkseen omien tarkoitusperien saavuttamiseksi. Ne omat tarkoitusperät olivat tavoite tulla valituksi eduskuntaan kerta toisensa jälkeen. Ja hyvin hän siinä onnistui, kiitos sokeiden kepulaisten haapavetisten. Antin johdolla rakennettiin Haapavedelle runsaasti kaupungin ylläpitämiä huvituksia urheilun ja kulttuurin saralle. Viimeiseen asti valtuuston puheenjohtajana toimiessaan, vannoi ja selitteli Haapaveden tilanteen olevan hyvän ja vertasi tilannetta aina naapurikuntien tilanteeseen. Ja kepulaisiin meni kuin veitsi voihin. Kaikki hyvä kelpasi ja ei ollut huolta huomisesta.

Miten kävikään? Kun Rantakangas viimeisen kerran valittiin eduskuntaan 6:nnelle kaudelleen, Rantakangas erosi välittömästi Haapaveden kaupunginvaltuuston puheenjohtajuudesta. Miksi? Siksi, että Antti tiesi, mitä oli odotettavissa. Kaupungin talouden rappioituminen hänen johdossaan. Tekosyihin vedoten Rantakangas erosi tehtävästään ja luikki käpälämäkeen niin nopeasti kuin vain pystyi.

Keskustapuolueen ja välillä vasemmistopuolueen siunauksella kaupunkia kehitettiin Rantakankaan lempisanan "imagon" avulla. investoitiin ei-tuottaviin asioihin joista kuntalaiset tykkäsivät, mutta jotka eivät tuottaneet kauopungille mitään. Sen sijaan investoinnit lisäsivät velkaa ja vuotuisia käyttömenoja. Allekirjoittanut, eli Ilkka Repo, oli hyvä syntipukki ja vihan kohde kaupunkilaisille, koska hän vastusti jyrkin sanankääntein näitä investointeja. Nyt on mennyt 7 vuotta Revolla valtuustossa ja mikä on tilanne? Juuri sellainen kuin kerroin sen olevan, jos investointeja jatketaan entiseen malliin. Kaupunki on karmeassa kunnossa.

Nyt on uusi valtuusto toiminnassa ja mitä tapahtuukaan? Päivi Ollila valtuuston puheenjohtajana ja Anri Kolehmainen hallituksen puheenjohtajana. Kumpikin ratsasti vaaleissa kyläkoulujen puolustajina. Ollila uutena "märkäkorvana" ei kanna vastuuta menneistä. Sen sijaan Kolehmainen on jo 11 vuotta istunut valtuustossa ja siitä 7 vuotta hallituksena ja viimeiset 3 vuotta hallituksen puheenjohtajana. Minun mielipiteeni on, että turhempaa, osaamatonta ja vastuuttomampaa puheenjohtajaa hallitus ei olisi voinut saada. Kolehmaisesta ei ole niin vaativaan rooliin ja se näkyy ja tuntuu päätöksenteossa. Kolehmainen kun ei tahdo saada sanaa suustaan ihmisten edessä. Ja teoista on turha puhuakaan.

Kepulaiset huutavat isoon ääneen demokratiasta ja demokraattisesta päätöksenteosta. Voi helevata sentään! Kepujen demokratia on kaikkea muuta kuin demokratiaa! Se on harvainvaltaa ja diktatuuria pahimmillaan. Muutama päättää ja loput alistetaan toteuttamaan pienen porukan päätöksiä. Ronald von Schulman esittää pienen spektaakkelinsa valtuustossa 17.2.2020 vuoden tuppisuutensa jälkeen. Kertoi, miten keskustassa päätökset tehdään jo moneen kertaan pureskeltuina ja valtuustosali ei siksi ole väittelyn paikka. Voi poloista! Tukka rasvattuna ja sliipattuna on kiva esittää herraskaista tekemättä yhtään mitään. Jo samassa kokouksessa Rollen paskapuhe jyrättiin. Kepulaisilla piti molla kaikki jo ennalta päätettynä ja sovittuna, mutta kuinkas kävikään?

Enne päätöstä suuressa asiassa (kouluverkko) valtuuston puheenjohtaja Päivi Ollila määräsi Tauon, jonka aikana kepulampaat ripitettiin. Rolle marssi muiden mukana kuin kananpoika kuulemaan, mitä pitää äänestää. Ja sama tapatui uudestaan hetken kuluttua. Voi Rolle-parka, miten naurettavaksi itsesi teitkään. Yleisöä huvitti ja nauratti koko farssi, mitä kepu esitti.

Kun kouluverkkoasiasta äänestettiin, kävikin historiallisesti niin, että valtuuston puheenjohtaja Päivi Olliolan tahto jyrättiin ja tiukan äänestyksen jälkeen ylimielinen rouvantekele sai nokilleen niin, että tuntui. Koulujen säilymisen puolkustajat voittivat. Seuraavaksi kokouksen jälkeen ripitettiin keskustan yhdistyksen puheenjohtaja takahuoneessa. Hän kun kannatti koulujen säästämistä toisessa äänestyksessä. Mutta mitä tapahtuikaan seuraavaksi?

Seuraavana iltana Päivi Ollilan luotsaama kepu hajosi jo toisen kerran puolen vuoden aikana. Ensin lähti 3 valtuutettua valtuustoryhmästä ja nyt tänään 18,2,2020 Ollila itse 7 muun onnettoman tunarin kanssa jättivät keskustan valtuustoryhmän.

Nyt on kepu 3 osassa. Yhdessä ryhmässä 3, toisessa 6 ja Ollilan ryhmässä 8 valtuutettua! Kymmeniä vuosia on kepu hallinnut. Nyt pikkusielut neitokaiset johdossaan hajosi kepu niin murusiksi, että kukaan ei olisi sitä uskonut, kun äänikuningatar Ollila nousi valtuuston johtoon ja Toinen tuhkimo hallituksen puheenjohtajaksi. Nämä naiset saavat nimensä historian kirjoihin Haapaveden keskustan hajottajina ja täydellisinä epäonnistujina!

Ollilan ryhmä erosi ja esittää itsensä vastuunkantajina :D  Voi luoja sentään. Ollilakin oli Kolehmaisen kanssa vastikään siunaamassa ja vaatimasasa lisärahoitusta kauoungille kuulumattoman palvelun rakentamiseen liki pulella miljoonalla (Kylpyläsaari). Perussuomalaisten voimakkaan toiminnan avulla rahoitusta saatiin vähennettyä merkittävästi. Ollila oli myös ajamassa valokuituhanketta joka olisi maksanut 5-8 miljoonaa arvion mukaan. Rahoitusta ei olisi ollut, mutta Ollila sitä hinkui viimeiseen asti. Uuden koukluhankkeen rahoituskessa Ollila ei näe eroa 10 ja 20 miljoonan välillä. 5000 säästö on merkittävä, mutta kun puhutaan miljoonista, niin ymmärrys katoaa. On aivan sama maksaako 10 mijoonaa vaiko 15 miljoonaa. Kymmenen ja viidentoista erohan on hyvin pieni.

Mitä voivat eronneet kepulaiset puhua vastuullisuudesta? Niemelä Helinä, Vinkki Esko, Anri KolehmainenRonald von Schulman ja Heino Vuorenmaa ovat olleet vuosia päättämässä ja tekemässä päätöksiä näiden ei-tuottavien ja kaupungille kuulumattomien investointien suhteen. Ja nyt nämä samat vinkuvat vastuullisuutta, kun kuset on housuissa. Eivät kuunnelleet aikoinaan, kun esimerkiksi itse lukuisia kertoja taistelin järjettömiä investointeja vastaan. Pilkkasivat ja nauroivat vain. Nyt ei näitä vastuuttomia naurata. Ovat ajaneet kauopungin ja nyt lopultakin keskustapuolueen niin alas, että sieltä on vaikea nousta. Miten tällaiset vastuuttomat voivat edes mainita vastuullisuudesta? Siksi, että he toteutavat keskustalaista populismia ja äänestäjille valehtelua silmääkään räpäyttämättä. Vieläkö keskustauskollisuus kiehtoo ensi vaaleissa? Vieläkö annatte mandaation toimia näin vastuuttomalle sakille kuin keskustalaisille?

Päivi Ollila näytti itsekkyytensä, osaamattomuutensa ja manipuloinnin halunsa kouluverkkoasiassa. Mutta Ollila sai niin kovasti näpeilleen kuin itsekäs johtaja vain voi saada. Haapavetiset voivat ristiä kätensä olla onnellisia siitä, että Ollilan valtakausi on ohi kuten myös Kolehmaisen. Näin huonoja ja heikkoja vastuun kantajia ei Haapavesi tarvitse näin huonoina aikoina. Niemelä, Vinkki, Vuorenmaa ja Schulman myös saavat toivottavasti ansionsa mukaan ja saavat vaaleissa lähtöpassit. Riemunkiljahduksin otin tänään vastaan näiden heikkopäisdten eroilmoituksen. Tekivät Haapavedelle suuren palveluksen!

Ilkka Repo
kaupunginvaltuutettu
Perussuomalaiset