tiistai 11. helmikuuta 2020

Ollilan vastine Ilkka Revon mielipidekirjoitukseen, lopussa Ilkan näkemys Ollilasta

tiistai 11.2.2020 |

MIELIPIDE

Päivi Ollilan vastine Ilkka Revon mielipidekirjoitukseen: Kyllä, tällä kertaa vedän kotiinpäin, nimittäin itsenäiselle Haapavedelle

Haapavesi-lehti
 Ti 11.2.2020 klo 10:00

Päätökseni kutsua kaupunginvaltuuston kokous koolle seuraavan kerran vasta 17. helmikuuta on aiheuttanut keskustelua haapavetisten ja erityisesti politiikassa mukana olevien keskuudessa. Enemmän muiden, kuin oman ryhmäni keskustalaisten keskuudessa.
Kuten jo aiemmin Haapavesi-lehden uutiseen kommentoin, pidän kouluverkkoasiaa niin merkittävänä päätöksenä koko kaupungin talouden ja itsenäisenä kuntana säilymisen kannalta, että haluan, että edustamani ryhmä, joka on osallistunut talousseminaareihin ja aiempaan päätöksentekoon, on mahdollisimman kattavasti päättämässä asiasta. Kyse ei siis ole varavaltuutetun kyvykkyydestä toimia päätöksentekijänä.
Keskusta suurimpanaryhmänä on yleensä joutunut kantamaan vastuun valtuuston päätöksistä. Sillä, mitä kantaa poissaolijat edustavat, ei ole merkitystä, koska myös kyläkoulujen säilyttämisen puolesta äänestävät joutuvat vastaamaan päätöksestään.
Valitettavasti olen kuullut jo melko monen, erityisesti kyläkoulujen puolustajien suusta, puolueeseen katsomatta, että he eivät olisi lähdössä enää ensi keväänä kuntavaaliehdokkaaksi. Tämäkö on vastuunkantoa? Annetaan talouden kriisiytyä ja hypätään pois uppoavasta laivasta.
Kouluverkkoäänestyksestä ennakoidaan tulevan tiukka joka tapauksessa ja mielestäni on hyvä, että kuntalaiset näkevät miten nykyiset valtuutetut kantavat vastuunsa.
Kokousajasta päättäminen on niitä harvoja oikeuksia, joista puheenjohtajana saan yksin päättää. Kerroin päätökseni perustelut avoimesti ja rehellisesti. Toki olisin voinut keksiä jonkin tekosyyn, mutta päätin että moisella toiminnalla en saa aikaan muuta kuin joutavanpäiväisen salaliittoteorioiden tulvan.
Olen keskustellut jokaisen Keskustan varavaltuutetun kanssa, ja he kaikki ovat tukeneet päätöstäni sataprosenttisesti. Kukaan heistä ei ole loukkaantunut tai pahoittanut mieltään.
Ja lopuksi: Kyllä, tällä kertaa vedän kotiinpäin, nimittäin itsenäiselle Haapavedelle ja vastuulliseen Keskusta-puolueeseen.
Päivi Ollila
Haapaveden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keskusta

Tähän vastasin facebookissa samana päivänä seuraavaa: 
Päivi Ollila on kaikkea muuta kuin kelvokas toimimaan valtuuston puheenjophtajana. Päivi Ollila on myöskin ihminen, jonka sanoihin ja lupauksiin ei ole luottamista. Ollila oli vaaleissa kova kyläkoulujen puolustaja. Takki kääntyi matkan varrella, kuten on kääntynyt Schulmannilla, Kolehmaisella ja Niemelällä. Äänestäjien pettäminen onnistuu tuosta vain. Mitä Isohookana-Asunmaa sanoikaan teille kepukoijareille viikko sitten Haapavedellä Häggmannilla? Antoiko hän teille neuvon, että äänstäjille annetuista lupauksista on pidettävä kiinni? Kyllä, näin ohjeisti. Sanonta "kepu pettää aina" pitää jälleen paikkaansa.
Ollilan itsekkyys ja oman edun tavoittelu on nähty aiemminkin. Ollilaa ei laista kiinni pitäminen hetkauta, kun on oma etu kyseessä. Tämän hän todisti Teknologia oy:n hallituksen puheenjohtajana, kun laittomasti oli päättämässä itselleen 800 euron kuukausikorvaukset kulukorvauksina. Ei kuulemma tehnyt pätkääkään töitä toimitusjohtajan roolissa, mutta säännölliset 800 euron kulukorvaukset yhtiön hallituksen puheenjohtajana oli itselleen päättämässä. Lain rikkominen oman edun tähden. Näin toimi Ollila viime tammikuusta ainakin toukokuun loppuun asti. Onko Ollilalla näyttää kuitit aiheutuneista kuluista työssä, jota ei ole tehnyt? Kulukorvauksia kun maksetaan siitä, että työtehtävää suorittaessa aiheutuu kuluja, jotka joutuu itse korvaamaan. Tällainen koijari on Haapavedellä valtuuston puheenjohtajana.
Tämä Ollilan tempaus kokouksen siirtämiseksi kolmen kepuvaltuutetun poissaolon takia on enemmän kuin läpimätä teko. Tällaista ei ole ennen tehty. Ollila väittää tuossa kirjoituksessaan, että ei ole vähätellyt varavaltuutettujensa vastuunkantokykyä. Paskapuhetta. Juuri näin Ollila väitti suoraan ja kaunistelematta, kun edellisessä kirjoituksessaan totesi, että haluaa paikalle päättämään ne valtuutetut, jotka kantavat vastuun näin suuressa ja tärkeässä asiassa.
Ollila myös kertoo, että muiden puoliueiden jäseniä on kertonut, etteivät lähde ehdolle seuraavissa vaaleissa. Varmasti näin onkin ja monista syistä. Ikäkin yksi tekijä. Miten on Ollila käynyt keskustapuolueen sisällä? 3 valtuutettua lähti valtuustoryhmästä sisäisten ristiriitojen takia ja 2 valtuutettua erosi kokonaan tehtävistään. Ollila jää historiaan surkeimpana kaupunginvaltuuston puheenjohtajana, jonka aikana peräti 5 kepuvaltuutettua jätti rivit. Ei siis ole väärin sanoa, että Päivi Ollilasta ei ole valtuuston puheenjohtajaksi. Surkeaa on ollut johtaminen ja surkeammaksi näkyy muuttuvan.
Ilkka Repo, kaupunginvaltuutettu, perussuomalaiset