perjantai 20. maaliskuuta 2020

Vuodeosaston lakkauttaminen!!!

Haapaveden kaupunginvaltuusto teki päätöksen vuodeosaston lakkauttamisesta 9.3.2020!!!

Tätä typeryyttä perusteltiin säästöillä! Säästöillä!!! Säästöjen väitetään olevan noin 150 000 euron luokkaa talousjohtajan typerien väitteiden mukaan. Samaa paskaa toitottavat muutkin johtavat virkamiehet. Kuka uskoo? Vain typerykset.

Kepulaiset yhteisenä rintamana ovat lähteneet tämän typeryyden taakse yhdessä kokoomusneidin kanssa. Siinä ei ole mitään ihmeellistä, kun tietää, mitä kokoomus edustaa. Kokoomukselle ihminen ei ole mitään vaan raha ratkaisee. Ja tietenkin oma etu. Kun saa laukata kepusisarusten kanssa ympäri Suomea edustamassa korkokenkineen ja huulipunineen ja viettää iltaa kaupunkilaisten piikkiin, niin kaikki käy. Oma napa ja etu päälimmäisenä.

Nyt näemme koronaviruspandemian kautta, mitä oma vuodeosasto merkitsee. Ei tarvittu valtuustoa päättämään, jotta saatiin 3 lisäpaikkaa vuodeosastolle, vaan pelkkä virkamiespäätös. Ja se on tarpeen. Vuodeosasto on Haapavedelle ja haapavetisille erittäin tärkeä laitos. Sen lopettaminen on enemmän kuin kuolinisku Haapavedelle. Keskustapuolue ja sen edustamat valtuutetut ovat ajaneet yhdessä kokoomuksen kanssa Haapaveden talouskurimukseen, jota yritetään paikata kaikkein tärkeimpien asioiden myymisellä ja lopettamisella. Ettekö te haapavetiset näe, mitä keskusta-kokoomus edustaa? Holtitonta tuhlailua, jonka päätepiste on nyt edessä ja kuntalaisten perusturva kärsii siitä. Ollilan Päivi ja Kolehmaisen Anri ovat täysin kykenemättömiä johtamaan Haapavettä pois tästä kurimuksesta! Nämä vastuuttomat naiset ajavat Haapaveden yhä syvemmälle suohon. Ollila ja Kolehmainen erosivat näyttävästi keskustan riveistä, kun tuittupäiset akat eivät saaneet tahtoaan läpi. Nyt palasivat ruotuun kiltisti, kun kepun ylin johto antoi akoille kunnolla tukkapöllyä. Ollilan pelleilyssä oli mukana joukko neitimäisiä pellejä, kuten Ronald von Schulman (itse itsensä aateloinut nimen vaihdoksella, kun löysi suvustaan menneisyydestä "aatelisverta.") Rolle kun muistaisi, miten aikoinaan kertoi, että ei kehtaa edes peiliin katsoa, kun oli kepulampaana pakotettuna tekemään niin kuin kepujuntta määräsi. Nyt on toinen ääni kellossa, kun on saanut luottamustehtäviä nöyryytensä takia. Aiemmin arvostin miestä, mutta nykyään hävettää, että uskoin tähän mieheen.
Entä sitten vasemmistoliitto Voi hyvänen aika sentään! Vasemmistoliitto yllätti täysin 9.3.2020 valtuuston kokouksessa. Ville Saukon johdolla koko vasurilauma hylkäsivät vanhukset ja heidän turvallisuudentunteensa. Saukko sukelsi ja syvälle yhdessä muiden kommunistikavereidensa kanssa. Vuodeosaston lakkauttaminen ei kosketa vain vanhusväestöä vaan kaikkia haapavetisiä. Vanhusväestöä se koskettaa kuitenkin kaikkein eniten, sillä he tarvitsevat vuodeosastoa 70-80 prosenttia väestöstä. Ville Saukko näytti uskollisuutensa keskustapuolueelle, jota Ville on tukenut vuosikymmenet politiikan sarallaan. Ville ei ole vasemmistolainen vaan puhdas kepulainen vasemmistolaisten riveistä. Saukko ei ole koskaan tehnyt muuta kuin puhunut kauniisti ja antanut ihmisille kuvan lempeästä miehestä. Todellisuus on kuitenkin kaukana siitä. Puhuahan voi mitä haluaa. Teot ratkaisevat. Saukko ei ole koskaan taistellut oikiden asioiden puolesta. Saukko ei ole lähtenyt keskustaa vastaan ja siksi hän onkin ollut hyvin suosittu keskustalaiseten riveissä. Saukolle on aina löytynyt lukuisa määrä luottamustehtäviä, koska Saukko on aina keskustaa tukemassa. Saukko on huolehtinut omasta edustaan loistavasti 5 vuosikymmentä. Kun vanhuksia oltiin myymässä Attendolle, niin Saukko "muka" vastusti. Mutta mihin Saukko oli valmis ryhtymään vanhusten puolustamiseksi? Ei mihinkään. Oli vain eri mieltä. Näin myös Ahjolan päiväkodin yksityistämisen kohdalla. Vasemmistosta vain Esko Joentakanen ja Helvi Järvenpää lähtivät mukaan kunnallisvalitukseen näiden asioiden puolesta. Ja me voitimme. Toiminnat ovat edelleen kaupungilla ja Attendo on saanut kusisesti näpeilleen. Saukko hävetkööt tekemättömyyttään. Tosin nautiskelee kiikkustuolissaan saamastaan arvonimestä.
Me teimme asiasta kunnallisvalituksen ja 2 vuotta ovat Paakkilanhovi ja Ahjola pysyneet sen ansiosta kaupungin hallussa. Saukko ei lähtenyt mukaan valitukseen. Ja palkinnoksi saikin kunnallisneuvoksen tittelin. Olkoot tittelistä hyvillään ja ylpeä saadessaan kepulta kunniamaininnan kepun nuolemisesta vuosikymmenten ajan. Vasemmisto kokonaisuutena hylkäsi vanhukset. Vuodeosaston lakkauttamispäätös siunattiin yhdessä kepun, kokoomuksen, vaesmmiston ja sinisten kautta. Ei voi tuntea kuin myötähäpeää vasureita kohtaan tämän päätöksen kohdalla. Esko ja Helvikin lähtivät tähän mukaan. Voi heitä.
Nyt on ainakin3 sairaanhoitajaa irtisanoutunut tehtävistään vuodeosaston lakkauttamispäätöksen takia. Mitä taustalla on tapahtunut? Lukuisa joukko vuodeosaston työntekijöitä vastusti aiemmin vuodeosaston lakkauttamista. Pidimme yhdessä palavereita, joissa vuodeosaston ylilääkäriä myöten henkilökunta vahvasti esitti toiveen, että vuodeosastoa ei lakkautettaisi. Kaupunginjohtaja ja perusturvajohtaja estivät terveyskeskuksen ylilääkärin tulemisen yhteen tapaamiseen kaupunginvaltuutettujen kanssa viime minuuteilla, kun ylilääkäri Niemelä oli tulossa kertomaan valtuutetuille, että vuodeosastoa ei saa lakkauttaa. Mitä on tapahtunut sen jälkeen??? Nyt puhuvat aivan eri suulla kuin siihen asti. Nousiko palkka tai saivatko jotkut lupauksen paremmasta virkanimikkeestä??? Joka tapauksessa mieli muuttui yllättäen.
Vuodeosaston lakkauttaminen tarkoittaa haapavetisille sitä, että sijoituspaikka tulee olemaan useinmiten kaukana kotipaikkakunnalta, jopa Pudasjärvellä tai Taivalkoskella saakka.
Haapavesi-tyhmä omassa ryhmäkokouksessaan oli yksimielinen vuodeosaston säästämisestä. Niin oli myös perussuomalaisten hallitus. Sovimme yhdessä omien kokoontumisiemme jälkeen, että teemme yhteisen vastaesityksen valtuuston kokouksessa vuodeosaston säilyttämisen puolesta. Jarmo Viinalan piti tehdä tämä esitys, jota me muut kannattaisimme. Juttelimme asiasta Jarmon kanssa puhelimessa ja laitoin hänelle perussuomalaisten päätöksen, jota hän muokkaisi yhteiseksi päätösesitykseksi valtuuston kokoukseen. Viinala ei tätä kuitenkaan tehnyt. Jarmo ei ollut tehnyt esitystä ollenkaan ja päinvastoin Jarmo ja Vatjuksen Sari (siniset) äänestivätkin vastoin yhteistä sopimusta ja oman valtuustoryhmänsä päätöstä keskustapuolueen kanssa vuodeosaston lakkauttamisen puolesta. Voiko kierompaa toimintaa olla? Pettivät oman valtuustoryhmänsä ja yhteistyökumppanin tuosta vain! Viinala ja Vatjus ovat todellisia luikureita siinä missä Saukon Villekin. Viinala ja Vatjus vain ovat monta astetta häikäilemättömämpiä. Viinalan Jarmo petti jo aiemmin lukuisat ystävänsä ja nyt toimii edelleen samalla tavalla. Tästä eteenpäin ei ole enää yhteistyömahdollisuutta sinisten luikureitten kanssa. Viinalaan ja Vatjukseen ei yksinkertaiseti voi luottaa. Miten mahtavat ajatukset olla Haapavesi-ryhmän sisällä? Viinala ja Vatjus kusettivat heitäkin ja olan takaa. Nuolevatko Viinala ja Vatjus jo keskustan per...... ja valmistelevat loikaamista keskustan riveihin? Niin tai näin, niin Viinalan ja Vatjuksen poliittinen taru on loppu. Jarmo jää rannalle ruikuttamaan teki mitä tahansa. Tyhjänpuhuja putoaa ensi vaaleissa ja toivottavasti Vatjuksen käy samalla tavalla. Sari Vatjus on ollut täysi nahjus koko vaalikauden. Yhtäkään kannanottoa ei ole kuulunut. Kunhan käy istumassa luottamustehtävissä tuppisuuna kerrasta toiseen. Mitä helvetin hyötyä tällaisista tuppisuista on haapavetisille???

Ilkka Repo
kaupunginvaltuutettu
Perussuomalaiset